Rick de Vries is fan van Ralf Edström, de ExProf die vanaf 1973 tot 1977 voor PSV uitkwam.

“Ruim 40 jaar geleden vertrok hij bij PSV. Hij hield van vrouwen en bier, maar kon ook vreselijk goed koppen. De Zweed Ralf Edström was voor mij een held.

Twaalf jaar achter elkaar was PSV geen landskampioen geweest, maar onder Kees Rijvers en met het fameuze duo van Edström en Van der Kuijlen in de voorhoede gebeurde het dan eindelijk weer eens. Zodra een speler op de flanken aankwam, dan zwiepte die de bal het liefst hoog voor de goal. Want op Edström kon je rekenen. Met zijn enorme lengte (1.91 meter) stak hij toch al boven iedereen uit. Maar hij kon ook springen en timen! Dan torende hij koppend hoog boven iedereen, zelfs de keeper, in het strafschopgebied uit. Maar die lange kon meer dan alleen koppen, hoor, bijvoorbeeld schieten. Hij was zelfs tweebenig.

Hij bleef vier jaar bij PSV. Ik begreep dat hij daarna naar Anderlecht en Bayern München kon, maar toch voor een terugkeer naar Zweden koos. Rijvers wilden hem in 1979 nog terughalen, maar Edström vertelde eerlijk dat hij het niveau niet meer kon halen. Hij had een zware knieblessure opgelopen. Nu schijnt hij commentator bij wedstrijden van de Zweedse nationale ploeg te zijn. Benieuwd hoe hij over Zlatan dacht.”