Rob Rensenbrink toen…

‘Ik was helemaal gek van Robbie,’ start Jan ter Meulen zijn betoog. ‘Alles spaarde ik van hem. Hij was mijn held. En dat kwam echt niet alleen door die bal op de paal tijdens de WK-finale van Nederland tegen Argentinië. God, wat was dat mooi geweest als wij toen in de laatste minuut van de officiële speeltijd die slagers hadden verslagen. Maar helaas…

Rensenbrink heeft zes WK-doelpunten achter zijn naam staan. In België scoorde hij ook de een na de andere. Alleen al voor Anderlecht ik meen iets van 150 keer. Ik heb hem een paar keer zien spelen daar. Een geweldenaar, ‘Het Slagenmens’. Hij passeerde tegenstanders alsof ze er niet stonden. Ja, hij was daar een hele grote meneer. Men liep weg met hem. Jammer dat hij nooit lang in Nederland heeft gespeeld. Alleen een paar jaar bij DWS voordat hij de grens over ging.

Rob Rensenbrink in 2019…

Enfin, nu gaat het allemaal een stuk minder met hem. Nooit hield hij van de schijnwerpers. Nu begrijp ik dat al helemaal. Hij lijdt aan PSMA, een soort van afgeleide van die vreselijke spierziekte ALS. Ik heb begrepen dat zijn situatie al een paar jaar stabiel is, dat hij zelfs veel fietst, maar toch… Er schijnen geen medicijnen tegen te zijn. Ik houd mijn hart vast.’

* Tot ons verdriet hebben wij zojuist (zaterdag 25 jan.) vernomen dat Rensenbrink op 72-jarige leeftijd ten gevolge van zijn spierziekte is overleden. Wij wensen zijn vrienden en familie veel sterkte toe. DE REDACTIE.