Siamak Azad met het shirt van Mark van Bommel.

Siamak Azadi is eigenaar van het SINA Voetballab. De uit Iran afkomstige sportfanaat runt dit test-, performance-, en revalidatiecentrum voor voetballers in Beverwijk. Azadi is al jarenlang fysiotherapeut en fysieke trainer bij het nationale en olympisch elftal van Iran. Ook is hij fan van ExProf Mark van Bommel.

Azadi: “Dit shirt van Van Bommel heb ik echt bij toeval gekregen. Ik ben wel fan van hem maar dat is niet de hoofdreden geweest dat ik het heb gekocht. Het was meer ondersteuning van… Van Bommel heb ik altijd een geweldige speler gevonden. Hij had bepaalde specifieke eigenschappen, was echt de baas op het veld. Hij had charisma, stond ergens voor. Nee, ik heb hem helaas nooit ontmoet. Ik heb ook niet al zijn wedstrijden gezien, maar degene die ik heb gezien, daarin heeft hij bijna altijd indruk op mij gemaakt. Zoals in zijn tijd bij AC Milan en Bayern München.”

“Het shirt heb ik gekregen via een benefietorganisatie, War Child, dat zich inzet voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. Met mijn donatie heb ik dat shirt gekregen. Een jaar of zes, zeven geleden organiseerde War Child een feest met onder andere een veiling. Ik bood het meest. Het bedrag? Ach, dat is toch niet interessant? Overigens heb ik er ook een paar schoenen van Van Bommel bijgekocht.”