Boudewijn de Geer (63) is ExProf van onder andere HFC Haarlem, FC Den Haag en De Graafschap. Tegenwoordig is hij hoofd jeugdopleiding bij de v.v. Wilhelmus in Voorburg.

 1. Wat beschouw je als je hoogtepunt in je sportieve loopbaan?

~ Dat zijn er meerdere, zoals Nederlands Kampioen worden met ADO A1, de promotie met Haarlem FC naar de Eredivisie, meerdere momenten bij de Noorse topclub Lilleström SK en natuurlijk de promotie met De Graafschap naar de Eredivisie door in de laatste wedstrijd van de na-competitie thuis op de Vijverberg FC Den Bosch met 2-0 te verslaan, waarin ik beide doelpunten mocht maken!

2.Wie was jouw jeugdidool (en waarom)?

~ Mijn grootste jeugdidool was Brazilië-speler Pelé, vanwege zijn heerlijke techniek, zijn doelpunten en zijn gedrag op het veld. Daar zouden tegenwoordig nog heel veel (jeugd)spelers van kunnen leren.

 1. Wat is jouw favoriete hedendaagse voetballer?

~ Ik kan genieten van Messi.

 1. Wat is jouw favoriete club?

~ In Nederland niet speciaal één club en in het buitenland Celtic, vanwege zijn shirt.

 1. Beste elftal ooit?

~ Het Braziliaanse team met Pelé, Rivalino, Tostao enzovoorts. Zij speelden zo goed en zo dominant.

 1. Mooiste wedstrijd die jezelf hebt bezocht?

~ Eigenlijk meer de ‘gekste’ wedstrijd, die ik heb meegemaakt (bezocht) als trainer/coach van Hoofdklasser RCH tegen Elinkwijk. Eén minuut voor tijd een 1-0 stand, mensen die al richting uitgang gaan om niet in de file te hoeven staan en een uiteindelijke uitslag van 3-3!

 1. Hoe intensief volg je het voetbal?

~ Ik ben momenteel hoofd jeugdopleiding bij de v.v. Wilhelmus in Voorburg en train tweemaal per week de Voetbaltalenten van het Segbroek College in Den Haag. Ik sta dus de gehele week op het veld. Op de televisie volg ik bijna alles, maar wedstrijden bezoeken in het betaalde voetbal zit er qua tijd niet in.

 1. Favoriete voetbalmoment?

~ Volleydoelpunt van Van Basten voor het Nederlands Elftal in de EK-finale, na de schitterende pass van Arnold Mühren.

 1. Slechtste voetbalmoment?

~ Het algemene gedrag van Suárez en het gedrag van Portugees Ronaldo na het maken van een doelpunt… Zeer slechte voorbeelden voor onze voetbaljeugd.

 1. Mooi(st)e anekdote?

~ Ikzelf ben nooit een ‘kopper’ geweest. Op de training trok ik altijd mijn hoofd in en dan zei ik achteraf, dat ik geen shampoo bij me had. Bij het trainen van de aanvallende vrijeschoppen en hoekschoppen kreeg ik dan dus ook nooit een positie in het 16-meter-gebied toebedeeld, maar er buiten voor de afvallende bal op het doel te schieten. Maar wat gebeurde er in de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen FC Vlaardingen in de sneeuw? Ik scoorde drie doelpunten in zeven minuten tijd en wel met het hoofd. Eigenlijk allemaal strepen van voorzetten, die ik niet gezien heb en nooit kon ontwijken! Na die wedstrijd werd in de weken daarna mijn voorraad shampoo aangevuld door mijn medespelers!

 1. Welke club wordt komend seizoen kampioen van de Eredivisie?

~ Haha… Ik zou het echt niet weten. Misschien wel Fortuna Sittard…

 1. Wie wint het WK?

V.l.n.r. Harry Hestad, Age Hareide en Boudewijn de Geer.

~ Denemarken! De trainer/coach Age Hareide is een oud-teamgenoot van mij bij Molde FK in Noorwegen en hij heeft een uitgebalanseerd team, niet spectaculair, maar wel effectief.

 1. Wat moet Ronald Koeman doen zodat we er op het volgende WK bij zijn?

~ Snel de verjonging blijven doorvoeren en niet zoals Duitsland té lang doorgaan met de gevestigde namen.

 1. Wat is jouw grootste wens?

~ Jeetje, wat is mijn grootste wens? Op voetbalgebied is mijn grootste wens om mijn trainerscarrière uiteindelijk af te gaan sluiten in het buitenland.