Of hoe het toch met Danny Koevermans gaat? “Uitstekend. Ik ben bewust werkloos, ben veel thuis voor de kinderen… Een beetje het huisman-idee, die zorgt dat alles thuis lekker reilt en zeilt. En dat bevalt me prima, alhoewel ik niet zo goed ben in stoffen. Dat sla ik vaak over…”

Koevermans is ExProf van onder andere Sparta, AZ, PSV en FC Utrecht. Hij doet het sinds een jaar of vijf allemaal wat rustiger aan. “Ik golf regelmatig met een maatje van me, Wessel Knapen, die ik ken van het amateurvoetbal in Helmond. Daar voetbal ik bij de sv Brandevoort in zowel het tweede als derde. Ik ben bij beide teams invalkracht. Nee, niet als spits maar lekker op het middenveld, een beetje heen en weer pendelen om fit te blijven. Vorig jaar ben ik, na vier seizoenen, gestopt met het eerste. Verder geef ik training aan de Onder 17 van Brandevoort, op dinsdag en donderdag. En zaterdag ga ik mee naar de wedstrijden. Ook ben ik taxichauffeur van mijn dochter die vier dagen in de week naar Den Bosch moet voor turnen. En ik train, nadat ik vorig jaar de halve heb gelopen, nu voor de hele Marathon van Eindhoven, die er in oktober aankomt. Man, ik heb niet eens een tijd voor een baan….”

Verhaal gaat door onder de foto.

Koevermans kwam ooit ook vier keer voor Oranje uit, vandaar af en toe zijn aanwezigheid bij de Ex-Internationals. Hier staat ‘Koef’ naast Pierre van Hooijdonck.

Contact met zijn medespelers uit zijn actieve loopbaan als ExProf heeft hij weinig. “Tijdens je carrière is iedereen er voor elkaar, maar daarna bewandelt iedereen zijn eigen pad. Iedereen waaiert uit. Ik heb één vriend uit het betaald voetbal overgehouden en die is nog van mijn eerste jaar als prof. Dat is Sieme Zijm, waarmee ik bij Sparta speelde. Als je oud-collega’s tegenkomt, is het altijd wel weer ouwe-jongens-krentenbrood. Heel af en toe speel ik eens mee met de ex-internationals, oud-PSV of oud-Sparta, maar het komt meestal zo niet uit in verband met een blessure of mijn amateurleventje.”

Koevermans: “Het betaald voetbal mis ik totaal niet. Ik vind het heerlijk om van de zijkant te aanschouwen. Ik heb sowieso niet de ambitie om hoofdtrainer te worden bij een profclub of zo. Totaal niet. Ik ben wel aan het trainersvak begonnen, heb Oefenmeester C gehaald. Ik wil graag B ook nog halen. Daarmee mag je tot de Tweede Klasse amateurs trainen. Mocht het zo zijn dat ooit nog eens een profclub zich bij mij meldt, dan zou ik eventueel in een rol als assistent willen aanschuiven. Maar nu dus niet.”

FOTO’S: Eye4Sports.nl