In Deel 2 van het interview van Quinten Lindenbergh met ExProf Dominique Kivuvu wordt er gekeken naar het vervolg van Kivuvu in Angola, zijn lang verwachte terugkeer naar Nederland en wat hij momenteel in het dagelijks leven doet.

Ook al kreeg Kivuvu bij Kabuscorp SC netjes zijn geld, hij had geen fijn gevoel bij de club. Een jaar later vertrok hij dan ook naar een concurrent in Angola, Progresso Sambizanga. Hij kreeg daar last van heimwee en liet zijn contract ontbinden. Kivuvu had altijd al last van heimwee gehad als hij in het buitenland speelde. Het beste leek hem nu toch om in Nederland te spelen. Ook toen zijn contract afgelopen was bij CFR Cluj kwam er interesse vanuit Nederland, ditmaal van Heracles Almelo. Hij trainde mee in Almelo, maar scheurde zijn achillespees, waardoor de Heraclieden de transfer annuleerden. Uiteindelijk mislukte ook een transfer naar zijn oude club N.E.C. Toenmalig trainer Ernst Faber was geïnformeerd door een goed vriend van Kivuvu, Jeremain Lens. Na een week meegetraind te hebben was Faber erg gecharmeerd van de fysiek sterke middenvelder, maar het bestuur zag het niet zitten.

In het seizoen 2016/2017 kwam er toch een rentree voor Kivuvu in het Nederlands betaald voetbal toen hij bij FC Oss tekende. De elfvoudige Angolese international speelde alles bij eerstedivisionist, maar de trainer zag hem meer als verdediger in plaats van middenvelder. Hierdoor verloor Kivuvu het plezier in het spelletje en stopte hij aan het einde van het seizoen. Diezelfde zomer ging hij mee met zijn vriend Milano Koenders naar Roemenië voor een contractonderhandeling. Kivuvu ging aanvankelijk alleen mee naar de Roemeense club Concordia Chiajna, omdat hij de taal sprak. Het verhaal kreeg echter een andere wending, de voorzitter van de club herkende Kivuvu en deed hem direct een contractaanbieding. Hij kreeg twee dagen om te beslissen over zijn aanbieding en keek er, samen met Koenders, positief tegenaan. Totdat diezelfde week het drama afspeelde van zijn buurtgenoot Abdelkah Nouri. Dit greep Kivuvu erg aan. Hij kwam op dat moment tot het besef dat er meer was dan alleen voetbal en besloot zijn voetballoopbaan op 29-jarige leeftijd resoluut te beëindigen om zo meer tijd te kunnen besteden aan zijn twee dochters.

Kivuvu speelt momenteel voor zijn plezier bij de amateurclub ZSGOWMS, en is naar eigen zeggen nog topfit. Als er nu nog een aanbieding uit het profvoetbal zou komen, ziet hij dit als compliment, maar de middenvelder zou ervoor bedanken. Hij heeft ook geen ambities als trainer, omdat hij zichzelf wil uitdagen om niet alleen meer met voetbal bezig te zijn. Op dit moment is hij succesvol in het vastgoed en helpt hij bij verschillende schoolprojecten in Amsterdam. Eén van de projecten waar hij nu mee bezig is, is het begeleiden van kinderen op het Bindelmeer College in Zuidoost. Ze hebben daar een speciale klas met kinderen die topsport bedrijven of succesvol zijn in de muziek. Met zijn ervaring is het Kivuvu’s taak om hun te begeleiden. Hij vindt dit ontzettend leuk en de Amsterdammer wil dit graag blijven doen, misschien wel in combinatie met het zijn van zaakwaarnemer.