Maarten Bax

Column Maarten Bax

Waar is Wesley toch gebleven? Sinds lange tijd heeft u niks meer van hem gehoord. Alhoewel, hij kwam af en toe in het nieuws omdat hij boven op een auto zat dan wel wel/niet een einde aankondigde van zijn relatie met Yolanthe.

Maar laten we het op voetbal houden. Al maanden heeft de recordinternational – 134 stuks, herinnert u zich dat enorme aantal nog? – geen potje meer in de benen. In Qatar liep hij dit voorjaar een blessure op waarna zijn club onmiddellijk een vervanger kocht. Dit zou de reden zijn dat onze kleine grote man van weleer niet meer aan de bak kwam.

Maar daarna? Waar zijn generatiegenoten Arjen Robben en Robin van Persie duidelijk hun afscheid aankondigden, bleef het rond Sneijder allemaal wat mysterieus. China kwam in het nieuws, zelfs een terugkeer naar Galatasaray… En toch… Geen club lijkt meer in hem geïnteresseerd. Zijn eerstkomende wedstrijd is die met de oud-internationals op 24 augustus tegen DHSC. Zoals u wellicht weet is DHSC de club waar zijn (oudste) broer assistent-trainer is en zijn andere (jongste) broer middenvelder. Laatstgenoemde heeft hetzelfde parmantige pasje in de benen als Wesley, maar dit terzijde.

Is de aankondiging van zijn meespelen bij de oud-internationals dan gelijk die van zijn pensioen? Is hij eigenlijk al ExProf en heeft zijn fantastische loopbaan een stille dood gestorven? Het heeft er alle schijn van. De Utrechter, die zijn hoogtepunten beleefde in 2008 (EK) en in 2010 (Champions League en WK), zal dan écht niet meer op enig niveau ballen. Wat rest zijn dan de berichten in de roddelrubrieken en hopelijk zinvolle analyses op onze beeldbuis.

* Maarten Bax is hoofdredacteur van deze site en (samen met René van Dam) auteur van de net verschenen biografie van Wesley Sneijder.