Zondag is er de (semi-)topper tussen Feyenoord en AZ. Stein Huysegems schitterde niet zo lang geleden nog voor beide clubs. Tegenwoordig is hij postbode.

Huysegems in zijn element op zijn mobylette…

De 14-voudig international van België speelde tot 2014 in Australië voor Wellington Phoenix in de A-League. Daarna wilde geen profclub hem meer echt hebben. Toen keerde hij terug naar België: “Als je in Australië hebt gevoetbald, denken ze dat je niet meer dezelfde kwaliteiten hebt als vroeger. Daarom richtte ik me op ploegen uit lagere klassen en tekende ik voor twee jaar als semiprof bij Dessel Sport.”

In 2016 moest Huysegems weg bij Dessel en ging hij in Antwerpen bij een provinciale club ballen. En werd hij dus postbode! “Om 4:00 sta ik op en een uurtje later begint mijn werkdag. Eerst verdeel ik de kranten, dan sorteer ik de post en tot slot breng ik die met mijn mobylette (een soort brommer, red.) rond. Je komt met veel mensen in contact en dat vind ik heel leuk.”

Huysegems in het shirt van FC Twente.

‘s Middags om 14:00 is Huysegems alweer vrij. “Op dat vlak is er weinig verschil met mijn leven als profvoetballer, behalve dat ik nu veel vroeger moet opstaan. Maar ik heb na mijn loopbaan ook even een paar maanden achter de tv gezeten. Verschrikkelijk. Geef mij dit maar; veel leuker!”

Huysegems is voor ons Nederlanders vooral bekend van zijn tijd bij AZ, waar hij onderdeel was van de opkomst van de Alkmaarse club. In 2005 haalde AZ de halve finale van de UEFA Cup. Een jaar later haalde Feyenoord de Belg naar Rotterdam. Later speelde hij ook nog voor FC Twente en Roda JC. En nu is hij postbode…